Turnhout - Stoomtreintjes
type uitstap :
* varia
openingsuren :
* van april tot eind september, zaterdag en zondag : 13h00 tot 18h00
prijs :
* gratis toegang
* tickets treinrit : 0,90 euro ; 5-rittenkaart : 4 euro ; 10-rittenkaart : 7 euro
contact :
* website : stoomgroep.be
* telefoon : (+32) 475 47 30 89
adres :
* Parklaan, 2300 Turnhout
* GPS : 51°18'38.1"N 4°56'42.1"E - decimaal 51.310587, 4.945038
afstand :
* Geel : 19 km, 21 minuten
* Herentals : 21 km, 25 minuten
* Turnhout : 2 km, 5 minuten
toegankelijkheid :
* rolstoelen : met een rolstoel geraak je tot bij de treintjes
 
 
Stoomtreintjes
 
 
Minitreintjes, in hoeveel speelkamers hebben deze niet rondgereden? Maar deze minitreintjes in het stadspark van Turnhout zijn net een tikkeltje anders. Ze zijn mini en toch net groot genoeg om personen te kunnen vervoeren. Kom en ontdek het zelf! Een bezoek aan het stadspark kan niet eindigen zonder een ritje te maken op één van de verschillende ministoomtreintjes. De stationschef geeft telkens het fluitsignaal bij vertrek. Je leeftijd kan niet ingezet worden als excuus. Deze attractie betekent fun voor de hele familie.
 
De stoomtreintjes zijn een initiatief van de amateursvereniging “St00mgroep Turnhout vzw”. Zij beschikken niet alleen over een ruim assortiment stoomlocomotieven maar ook over een aantal elektrische- en dieseltreintjes. Hun focus en passie ligt bij het rijvaardig maken en houden van deze minitreintjes. Daarnaast onderhouden, verbeteren en exploiteren zij voortdurend de miniatuurspoorweg om de continuïteit van het personenvervoer in het stadspark te kunnen garanderen. Op het traject werden niet alleen enkele bruggetjes aangelegd maar er werd ook aandacht besteed aan de bouw van een seinhuis en een overkapping op schaal 1/8.
 
Het doel van deze vereniging is de algemene interesse in en de bouw van technische modellen van spoorwegvoertuigen te vergroten. Maar vooral ook om jong en oud een geweldige rit te bezorgen op de ministoomtreintjes. Tjoeke, tjoeke, tuut, tuut, weg zijn wij!
laatste update van deze pagina  :