Mol - dierenmarkt
 
 
Dierenmarkt
 
 
Hou je van beestjes? Breng dan eens een bezoekje aan de zondagse dierenmarkt. Deze markt is al meer dan 125 jaar een traditie in Mol. In en rond Mol is de dierenmarkt beter bekend als “de Konijnenmarkt”, al is dit eerder kort door de bocht. Deze naam doet vermoeden dat er enkel konijnen te koop aangeboden worden. Natuurlijk zijn er konijnen maar daarnaast zijn er ook nog massa’s vogels, vissen, en pluimvee.
 
De dieren worden zowel door professionele handelaren als door gelegenheidsverkopers verkocht. Onder de konijnen bevinden zich onder andere de Dwergkonijntjes en de Angora’s maar ook de Vlaamse reuzen met een gewicht van rond de 9 kilo. Bij de vogels onderscheiden we siervogels, gezelschapsvogels en volièrevogels. Denk hierbij maar aan de gele kanarie, de verschillende soorten vinkjes, parkieten en papegaaien. Onder de vissen hebben we de aquarium- en de vijvervissen. De Goudvis staat als aquariumvis met stip op nummer één. Andere voorbeelden zijn de Sluierstaarten, Algeneters, Discusvissen en de tropische Neon Tetra’s. Vijvervissen zijn onder meer de Karpers, Winde’s, Koi’s, Stekelbaarzen, Goudvoornen en Steuren. En dan is er nog het kakelende pluimvee gaande van de klassieke legkip tot de echte raskippen, parelhoenen, kalkoenen, eenden en ganzen. Teveel soorten en rassen om op te noemen.
 
Naast de dieren worden er ook dierenbenodigdheden en waterplanten te koop aangeboden. En als je denkt alles te hebben gezien, is er ook nog de boerenmarkt. Deze sluit aan op de dierenmarkt en hier kan je terecht voor groenten, fruit, zuivelproducten, bloemen en planten.
 
 
type uitstap :
* varia
openingsuren :
* elke zondagvoormiddag van 8h00 tot 12h00
prijs :
* gratis
contact :
* telefoon : (+32) 14 33 08 98
adres :
* Rondplein, 2400 Mol
* GPS : 51°11'14.4"N 5°06'58.9"E - decimaal 51.187332, 5.116362
afstand :
* Geel : 11 km, 16 minuten
* Herentals : 25 km, 35 minuten
* Turnhout : 25 km, 28 minuten
toegankelijkheid :
* rolstoelen : toegankelijk met een rolstoel
* honden : toegelaten
laatste update van deze pagina  :