Turnhout - Stadspark
type uitstap :
* natuur
openingsuren :
* altijd open
prijs :
* gratis
contact :
* telefoon : (+32) 14 44 33 55
adres :
* Parklaan, 2300 Turnhout
* GPS : 51°18'33.2"N 4°56'39.1"E - decimaal 51.309230, 4.944190
afstand :
* Geel : 18 km, 20 minuten
* Herentals : 21 km, 25 minuten
* Turnhout : 2 km, 5 minuten
 
 
Stadspark
 
 
Even de drukte achterwege laten, genieten van alle rust en stilte, rustig kuieren door het groen en een frisse neus ophalen, dat doe je in het stadspark van Turnhout.
 
Het stadspark ligt net buiten het drukke centrum. Je kiest willekeurig je pad of je volgt één van de vier korte wandelingen. Elke wandeling bestaat uit een lus van ongeveer 900 meter en is aangeduid door een kaartsymbool (ruiten, harten, klaveren of schoppen). Logisch, als je weet dat Turnhout beschreven staat als de stad van de speelkaarten. Een kaart met de vier wandelingen bevindt zich aan de ingang van het stadspark ter hoogte van de poort op de Steenweg op Zevendonk. De wandelingen starten aan het standbeeld in het midden van het stadspark. Afhankelijk van welke wandeling je kiest, kom je de vijver, de oude hooilanden in het valleitje van de Aa of de siertuin tegen.
 
Picknicken, uitrusten en even wegdromen kan op een van de vele bankjes. Heb je het liever sportiever? Dan kan je al joggend of lopend het stadspark verkennen. Of misschien rijden de stoomtreintjes wel. Mis deze trein niet!  Een ritje met de minitrein getrokken door een stoomlocomotief is een aanrader en fijne ervaring.
laatste update van deze pagina  :