Dessel - Pagadderpad
 
 
Pagadderpad
 
 
Vergt het je de grootste moeite om je kinderen warm te maken voor een wandeling? Maar zijn ze altijd wel te vinden om een partijtje te ravotten en kattenkwaad uit te halen? Klinken woorden zoals glijden, sluipen, klauteren, sluipen, trekken en duwen ze als muziek in de oren? Dan zijn deze bengeltjes met hun ouders hier aan het juiste adres.
 
Het pagadderpad is een ideale gezinsuitstap voor kleine en grote pagadders en loopt over een afstand van 2,5 km door het bos. Onderweg word je uitgedaagd om verschillende opdrachten uit te voeren. Het begint aan de SAS4-Toren met langs een touw omhoog te klimmen en over de brug naar de andere kant van het water te gaan. Wat denk je van zigzaggen tussen paaltjes als een ree,  balanceren op boomstammen, een boomstamboot trekken als een echte vaartketser, haasje-over, katapultschieten met dennenappels? Ook de waterratjes komen aan hun trekken. Ongeveer halverwege deze avonturentocht is een hindernissenparcours opgesteld in het water. Kan jij je evenwicht behouden? Vind je een bepaalde opdracht te eng of is het water te koud? Dan loop je er gewoon omheen.
 
Het is geen overbodige luxe om een handdoek mee te nemen voor onderweg en droge kleding en schoenen te voorzien na de wandeling. Met echte pagadders weet je nooit! 
type uitstap :
* varia
prijs :
* gratis
openingsuren :
* altijd open
contact :
* website : www.dessel.be
* telefoon : (+32) 14 38 99 32
adres :
* Nieuwedijk 72Z, 2480 Dessel
* GPS : 51°14'05.1"N 5°09'47.4"E - decimaal 51.234737, 5.163157
afstand :
* Geel : 19 km, 23 minuten
* Herentals : 30 km, 38 minuten
* Turnhout : 23 km, 27 minuten
toegankelijkheid :
* rolstoelen : bospad met hellingen, putten, versmallingen, ...,
   heel moeilijk met een rolstoel
* honden : toegelaten
laatste update van deze pagina  :