Kasterlee - Kabouterberg
 
 
Kabouterberg
 
 
Zouden kabouters echt bestaan? Zou je ze kunnen horen? Kan je ze zien? Waar wonen ze? Als je ergens een antwoord kan vinden op deze vragen dan is het wel op de Kabouterberg. Hier zouden volgens betrouwbare bronnen nog steeds actieve kabouters wonen en leven. En dat klopt, aan de ingang van het bos tref je al onmiddellijk kabouter Toontje aan die je de juiste richting wijst.
 
De Kabouterberg, gelegen op de Kempische heuvelrug, richt zich voornamelijk tot kinderen tussen de 3 en 7 jaar. Al dan niet vergezeld van een vertelster kan je hier een wandeling maken in het Kabouterbos. De wandeling is ongeveer 1,5 km lang en volledig aangepast aan de kleine kinderbeentjes. Onderweg kom je een doolhof, tunnel, bruggetje en een podium tegen. Kinderen kunnen hier naar hartenlust klimmen, kruipen, zandtaarten bakken en ravotten in het zand. Uniek en heel uitnodigend om te beklimmen zijn de luchtwortels. Onderweg krijg je van de vertelster boeiende verhalen te horen over het wel en wee van de kabouters. Je kan je volledig laten meeslepen in je fantasie. Natuurlijk wordt er onderweg ook wat afgezongen. Hoor je geritsel in de struiken? Wees dan even stil, het zou wel eens een kabouter kunnen zijn.
 
Gegarandeerd hebben de Kastelse kabouters na deze wandeling geen geheimen meer voor jou en zijn jouw kabouters moe maar voldaan.
type uitstap :
* varia
prijs :
* toegang : gratis
* prijs voor kaboutervertellingen :
   ° per kind : 5 euro
   ° volwassenen : gratis
openingsuren :
* op deze dagen zijn er kaboutervertellingen :
   ° paasvakantie : op woensdag, zaterdag en zondag
   ° zomer- en herfstvakantie : elke dag
   ° september en oktober : elke zondag behalve 13/09 (Kabouterdag)
De kaboutervertellingen gaan steeds door om 14h00
* het kabouterbos is dagelijks open van zonsopgang tot zonsondergang
contact :
* telefoon : (+32)14 84 85 19 (toerisme)
adres :
* Kabouterstraat, 2460 Kasterlee
* GPS : 51°13'59.1"N 4°58'16.2"E - decimaal 51.233084, 4.971173
afstand :
* Geel : 8 km, 13 minuten
* Herentals : 14 km, 23 minuten
* Turnhout : 11 km, 19 minuten
laatste update van deze pagina  :