Arendonk - Het Goorken
 
 
Het Goorken
 
 
Dit prachtig stukje natuur ligt naast de rivier de Wamp. Zoals uit de naam valt af te leiden, gaat het hier om een moerassig gebied. De paden zijn heel goed bewandelbaar, al zijn laarzen bij regenachtig weer misschien wel aan te bevelen.
 
Aan de Asselbergen staat een informatiebord. Wanneer je het natuurgebied langs die kant betreedt, kom je na enkele tientallen meter een uitkijktoren tegen. Aangezien de toren slechts twaalf meter hoog is, kan je niet over de bomen heen kijken. Toch is het leuk om even tot boven te gaan en te genieten van het uitzicht. Vlak bij de uitkijktoren staat een picknickbank.
 
Ga je het natuurpark in via het pad recht tegenover het informatiebord dan kom je in een waar paradijs terecht met links een aantal moerassen en vennen en rechts de rivier de Wamp. Als je denkt hier alleen te zijn, heb je het grondig mis. Tussen het laagveen, de heide, de rietlanden en in het water bruist het van het leven. Als je even stil bent, hoor je geritsel, getjielp, gekwaak en geplons, geluiden die voortkomen van de groene kikker, de salamander, de spitsmuis, de vele verschillende eenden en andere soorten vogels. Even verderop heb je via de kijkhut “de Vogelaar” zicht over een ven waar je verschillende watervogels kan spotten. Vergeet dus zeker je verrekijker niet!
type uitstap :
* natuur
prijs :
* gratis
openingsuren :
* altijd toegankelijk
contact :
* website : www.natuurenbos.be
adres :
* Vogelaar, Arendonk
* GPS : 51°19'19.6"N 5°07'03.3"E - decimaal 51.322113, 5.117584
afstand :
* Geel :  23 km, 30 minuten
* Herentals : 30 km, 40 minuten
* Turnhout : 16 km, 26 minuten
laatste update van deze pagina  :