Geel - Dekshoevevijver
 
 
Dekshoevevijver
 
 
Fietsen, wandelen, picknicken en vissen, het kan allemaal in het recreatiedomein Dekshoevevijver. Onder de Gelenaren is deze vijver beter bekend onder de naam “gemeentevijver” of “De Kasseman”.
 
Het domein is gratis toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Het pad rondom de vijver is ongeveer 2 kilometer lang. Ideaal om te wandelen of te fietsen. Onderweg passeer je het waterzuiveringsbekken, een uitkijktoren, een boothuis en een picknickzone om eventueel even op adem te komen en te genieten van de pracht van de natuur.
 
Vissen kan je in één van de verschillende vijvers waaronder de witvisvijver, karpervijver of wedstrijdvijver. Niet iedereen kan hier zomaar zijn vislijn uitwerpen. Je moet hiervoor over een viskaart beschikken die je aan de kassa van het zwembad kan aankopen. Langs de vijver vind je zelfs een bord met tips om een echte modelvisser te worden.
 
Aan een bezoek aan de Dekshoevevijver hangen een aantal regels vast waaraan je je als bezoeker dient te houden. Honden zijn welkom wanneer ze aangelijnd zijn. Dit om te voorkomen dat ze de dieren opjagen en hun rust verstoren. Om de planten in de natuur te beschermen word je vriendelijk verzocht op de wandelpaden te blijven. Lawaai is “not done”. Net zoals de vissers kom je hier voor de rust. Afval neem je mee naar huis of deponeer je in de vuilbakken die zich op het domein bevinden. Een natuurliefhebber voelt zich hier zeker en vast in zijn nopjes.
type uitstap :
* natuur
prijs :
* gratis toegang - vissen is wel betalend
openingsuren :
* dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang
contact :
* email : sport@geel.be
* telefoon : (+32) 14 56 67 00
adres :
* Fransebaan, 2440 Geel
* GPS : 51°12'19.0"N 5°01'25.7"E - decimaal 51.205265, 5.023815
afstand :
* Geel :  6 km, 9 minuten
* Herentals : 17 km, 24 minuten
* Turnhout : 18 km, 24 minuten